On aeg sammud Balile seada: hotellid langetavad massiliselt hindu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bali
Bali Foto: Caro / Thomas Ruffer/Caro / Thomas Ruffer

Indoneesias asuv Bali saar proovib pärast Agungi vulkaani aktiviseerumise laastavat mõju turismile meeleheitlikult külastajaid tagasi meelitada.

Nutikamatel rännusellidel tasub kahtlemata olukorda ära kasutada, kuna mõni paradiisisaare hotell on hindu langetanud suisa 50 protsenti, vahendas Lonely Planet.

Esimene turistide langus leidis aset juba 2015. aasta juulis, kui purskamist alustas Ida-Jaaval asuv Raungi vulkaan, mille tuhapilved segasid lennuliiklust ning jõudsid ka Balile. Möödunud septembris teatasid vulkanoloogid taas, et Raung hakkab kohe-kohe purskama, kuid vulkaani tegevus siiski taandus. Indoneesia energiaministri Ignasius Jonani sõnul pole praegu aga Balil ei turistidele ega ka kohalikele vulkaanist mingit ohtu.

Ametnike sõnul on 98 protsenti saarest ohutu ning jääb väljapoole 6–10 kilomeetri raadiuse suurust ohutsooni. 

2017. aasta lõpuks langes Indoneesia turismitööstuse sissetulek tervelt 423 miljonit eurot, mistõttu soovitab Indoneesia turismiminister Arief Yahya turismiettevõtetel heldeid soodustusi jagada, et turiste tagasi meelitada. Vaadates Expedia lehel olevaid soodustusi, tundub, et ettevõtted on ministrit kuulda võtnud, pakkudes suisa 50–60-protsendilisi soodustusi.

Bali turismile on õla alla pannud ka paljud reisileheküljed ning isegi lennufirmad. Näiteks teatas Qantas, et hakkab igapäevaselt Melbourne'ist Balile lendama ning Jetstar muutis samuti Balile lendamise graafikut tihedamaks.

Bali turismiameti sõnul ei jää turistid saarele lõksu, kui ka vulkaan peaks taas aktiviseeruma ning lennujaam suletakse. Turismiamet lubab, et pakub turistidele sellisel juhul tasuta alternatiivset transporti, tasuta ööbimist ning suuri soodustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles