Selgusid maailma 10 parimat randa

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varadero, Kuuba
Varadero, Kuuba Foto: Richard Semik/PantherMedia

Keset pikka ja pimedat Eesti talve on tõeliselt mõnus korraks soojale maale päikese kätte põgeneda. TripAdvisor on puhkusekohavaliku nüüd lihtsaks teinud, kuna valis kasutajate hinnanguid arvestades välja kümme parimat randa terves maailmas.

Grace Bay, Providenciales, Turks ja Caicos

Grace Bay asub Providenciales saare kirdeosas ning on valitud parimaks rannaks terves maailmas. Grace Bay randa iseloomustab puhas valge liiv ja kristaalselge vesi. Samuti on rannast pooleteise kilomeetri kaugusel vee all korallrahu vall, mis kaitseb Grace Bayd suurte lainete eest. 

Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasiilia

Baia do Sancho kandis maailma parima ranna tiitlit eelmisel aastal ning on endiselt oma kauni looduse ja kristallselge veega üks mõnusamaid paiku.

Rand asub Fernando de Noronha saarestikul, mis on tuntud oma vulkaaniliste pinnavormide tõttu ning on ka Unesco kaitse all.

Varadero rand, Varadero, Cuba

Varadero asub Kuuba Matanzas kuurordis, kus on palju looduslikke vaatamisväärsusi nagu koopad ja korallrahusaarekesed. Rannas on selge vesi ja puhas pehme liiv, mis teeb sellest kahtlemata Kuuba parima ranna ning maailmas paremuselt kolmanda ranna.

Kotkarand (Eagle beach), Oranjestad, Aruba

 

A post shared by Maria (@mary_jo56) on

Kotkarand on tuntud oma valgete liivade ja pesitsevate merikilpkonnade poolest. Samuti asuvad siin eriti fotogeenilised fofoti puud.

Seitsme miili rand, Grand Cayman, Cayman Islands

 

A post shared by Lori Carpenter (@loricarpe) on

See korall-liiva rand on tegelikult 6,3 miili pikk (10,2 kilomeetrit), kuid sellegipoolest on kaunis rand ideaalne üheks mõnusaks pikaks jalutuskäiguks. 

Rannas on restoranid, hotellid ja baarid ning on elav nii päeval kui ööl.

La Concha rand, San Sebastian, Hispaania

 

A post shared by Grupo Exin10 (@grupoexin10) on

La Concha randa San Sebastiánis peetakse üheks meeldivaimaks rannaks terves Euroopas.

La Concha asub Urgulli ja Igueldo mägede vahel ja ranna kuldsed liivad ning selge vesi on ideaalsed pikaks jalutuskäiguks mere ääres. Samuti saab siin paadi või kayakiga sõita.

Clearwater rand, Florida, USA

 

A post shared by brooke (@brookee.smithh) on

Clearwater (tõlkes selge vee) rand on populaarne eri veespordialade harrastusvõimaluste tõttu. Samuti saab seal minna paadiekskursioonile delfiine vaatlema. 

Clearwater randa peetakse õigustatult Ameerika Ühendriikide parimaks, kus lisaks rannamõnudele saab Pier 60 alal einestada restoranides või osa saada elava muusika etteastetest.

Seitsme miili rand, Negril, Jamaica

Randade esikümnesse on jõudnud ka teine seitsme miili nimeline rand, mis asub aga Jamaical. See seitsme miili rand oli kunagi populaarne mereröövlite seas, kuid tänapäeval kohtab seal pigem igat sorti päikesekummardajaid ja suplejaid.

Bavaro rand, Bavaro, Dominikaani Vabariik

Kuldsete liivade ning paljude kuurortidega Bavaro rand on eriti populaarne turistide seas. Seal on helesinine vesi ning pikk jalutatav rannariba, kus on mõnus aega veeta.

Playa Norte, Isla Mujeres, Mexico

 

A post shared by Jo-Inge Paulsrud (@joingepa) on

Cancuni lähedal asetsev palmidega ääristatud Playa Norte on populaarne jalutajate ja jalgratturite seas. Lisaks kaunile liivarannale on rand kuulus ka oma heade mereande pakkuvate restoranide poolest. Samuti on Playa Norte vaiksem kui teised lähedolevad rannad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles