Turistid jäid Tenerifel tormi tõttu ööseks koopasse lõksu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad kõrvaldavad tormikahjustusi Kanaari saartel
Päästjad kõrvaldavad tormikahjustusi Kanaari saartel Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Kanaari saari räsivad tormid, mis on rikkunud nii mõnegi reisija puhkuse. Saksa turistid jäid pühapäeval Tenerifel koopasse lõksu ning olid sunnitud seal öö veetma.

Tenerifet külastanud turistid ronisid mööda järsakut alla isoleeritud Masca rannale, et sealseid koopaid avastada, vahendas El Pais uudisteagentuur. Kuna ilm oli aga erakordselt tuuline ja vihmane ning meri tõusis üle kallaste, ei saanud seltskond tagasi ei maismaad pidi ega ka paadiga ning jäid ühte koopasse lõksu.

Turistid teatasid ametivõime oma olukorrast kell 18.30 õhtul ning palusid abi. Ilmaolude tõttu ei saanud aga päästepaadid neile appi minna ning ka mööda maismaad oli ligipääs neile võimatu. Kõigele lisaks oli juba pime, mistõttu ei saanud ka helikopterid enam lennata. Päästjad plaanisid seltskonnale järele minna hoopis päev hiljem, esmaspäeval.

Lõksus olnud sakslased teatasid seepeale, et neil on veel kõik korras ning nad suudavad öö koopas veeta küll. Lisaks oli nendega koos koopas veel ka kohalik karjus.

«Oli ohutum nad ööseks koopasse jätta, kui riskida ohtliku päästeoperatsiooniga,» selgitas saarte territoriaalpoliitika, jätkusuutlikkuse ja turvalisuse minister Nieves Lady Barreto.

Masca rand on looduslikest vaatamisväärsustest Tenerifes peale Teide vulkaani kõige populaarsem. Kuid tee randa ei ole kergemate killast. Nimelt peab randa jõudmiseks ette võtma kolmetunnise matka mööda kitsast rada järsakul. Kuna tagasiminek mööda maismaad on liiga vaevarikas, sõidavad turistid tavaliselt rannalt ära paadi või kayakiga Los Gigantese sadamasse.

 

A post shared by Wiktoria (@zyrafawiktoria) on

Tormine ilm on põhjustanud Tenerifel palju paksu pahandust ning ametivõimudele on teada antud rohkem kui 200 tormikahjustusest, mille hulka kuuluvad langenud puud, elektrikatkestused, üleujutused ning maalihked.

Samuti katkestati saartel lennuliiklus, mille tagajärjel tühistati 61 lendu. Ligi 900 turisti pidi tormi tõttu Kanaaridel lisaöö veetma.

Hispaania meteoroloogia agentuuri Aemeti andmetel pidi torm vaibuma eile, kuid tänaseks lubas ilmateade taas «intensiivset vihma ja tugevaid tuuli.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles