Airbnb plaanib avada oma lennufirma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb logo.
Airbnb logo. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Kodumajutust vahendav portaal Airbnb on muutumas üha populaarsemaks ning ka ettevõtte ambitsioonid üha lennukamaks.

Airbnb teatas hiljuti oma laienemisplaanidest, mille kohaselt hakkab veebilehekülg pakkuma muuhulgas ka veidi kallimat ja järelekontrollitud luksusmajutuse teenust, vahendas Travel+Leisure.  

Airbnb üks loojatest Brian Chesky vihjas nüüd, et ettevõte plaanib avada omaenda lennufirma.

Chesky sõnas, et nad on mõelnud palju lennunduse ning selle erinevate kontseptsioonide peale. Tema sõnul soovivad nad kahtlemata pakkuda reisiteenust algusest lõpuni.

Chesky ise võrdles Airbnb ambitsioone maailma suurima veebipoe Amazoniga. Nagu Amazon on saanud üheks kohaks, kust saab osta kõiki vajalikke asju, tahab Chesky muuta Airbnb «üheks kohaks, kust saab osta kõike reisiga seotut.»

Oma lennufirma peale on Airbnb väidetavalt mõelnud juba veidi üle aasta. Nimelt teatas ettevõte aasta tagasi, et nad plaanivad tarkvara, mis lihtsustaks lendude broneerimist, kuid selle varjus on nad tegelikult mõelnud hoopis uue lennufirma projekti peale.

Eelmise aasta aprillis postitas Chesky Twitterisse küsimuse, uurides, mis on inimeste jaoks «ideaalne lennukogemus.»

Oma vastajatele vastates keskendus Chesky pigem kogemustele, mis muudaks lendamise kiiremaks (ülehelikiirusel lendamine), soodsamaks (elektrijõul töötavad lennukid) ja luksuslikumaks.

Sellegipoolest võtaks lennufirma ülesehitamine aastaid kui mitte aastakümneid. Kuna Chesky kinnisideeks on täiesti uued lahendused, peab ta arvatavasti veidi ootama, kuni tehnoloogia tema lennukatele ideedele järgi jõuab. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles