Norra hakkab autoteedel pildistavaid turiste omapärasel moel ohjeldama

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurvest
Helkurvest Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Norra Avalike Teede Administratsioon on mures turistide heaolu pärast, kes rendiautodega suvalistes kohtades peatuvad ja pildistama kukuvad.

Norra Avalike Teede Administratsioon (Statens vegvesen, NPRA) tellis 800 helkurvesti, mida hakatakse jagama Lofoteni ala autorendi ettevõtetele, vahendas The Local. 

Helkurvestide jagamise eesmärgiks on anda need autot rentivatele turistidele, kes tihtipeale ohtlikes kohtades peatuvad ja looduse ilu pildistavad. 

«Nad peatuvad tihti kohtades, mida ei ole lihtne näha. Ja kui kõik autos olijad tulevad autost välja, et pilte teha, tekivad liiklusohtlikud olukorrad,» avaldas NPRA juht Jørn Simonsen muret.

Norra politsei saab igapäevaselt teateid turistide poolt põhjustatud ohtlikest olukordadest ja ebaturvalisest sõidustiilist. «Nüüd oleme ostnud vähemalt helkurvestid, nii et kõigil reisijatel oleks nendele ligipääs,» lisas Simonsen.

Samuti plaanivad nad hakata välja jagama teeohutuse infolehti, mis tõlgitakse mitmesse eri keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles