Tallinna külastavate vene turistide arv kasvas hoogsalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Igor Sokolov/PantherMedia / Scanpix

Jaanuarikuus kasvas Tallinnasse reisinud turistide arv üheksa protsenti. Erilise tõusu tegi eelmise aastaga võrreldes aga vene turistide arv, keda oli sel aastal suisa 17 protsendi võrra rohkem, teatas Tallinna linnavalitsus.

«Kuigi Vene turistide arv Tallinna majutusettevõtetes pole veel saavutanud kriisieelset taset, on näha, et idanaabritest turistide arv on taas kiirele tõusule pööranud,» ütles Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu. 

Jaanuaris peatus Tallinna majutusettevõtetes üle 106 000 turisti, kes veetsid siin kokku 204 300 ööd, mida on 12 protsenti mullusest enam. Välisturistide arv kasvas enim Venemaalt ja Soomest, teatas Tallinna linnavalitsus.

Soomest saabus 37 protsenti kõigist majutunud väliskülastajatest ehk 32 800 turisti, mis teeb kuue protsendilise aastakasvu. Venemaalt saabus 27 protsenti turistidest ehk 23 900 ning nende arv kasvas aastaga 17 protsenti.

Linnakülastused olid samuti mullusest pikemad. Keskmiseks Tallinna reisi pikkuseks kujunes välisturistidel 1,96 ööd ning siseturistidel 1,78 ööd.

67 protsenti kõigist majutusettevõtetes majutunud turistidest märkisid oma reisi eesmärgiks puhkuse. Tööreisid moodustasid 29 protsenti ning reisid muul eesmärgil neli protsenti. Puhkusereisijate arv kasvas viis protsenti ning tööreiside hulk suurenes ligi kuuendiku võrra.

Majutusettevõtete tubade täitumus oli jaanuaris 50 protsenti ning ööpäeva keskmiseks maksumuseks kujunes 43,74 eurot.

Mobiilpositsioneerimise andmetele tuginedes tehti jaanuaris Tallinnasse 271 000 külastust välisriikidest, mis on mullusega võrreldes ligi viiendiku rohkem. Neist ühepäevakülastusi oli 155 000 ja mitmepäeva külastusi 116 000. Kõikidest Tallinnas mitu päeva veetnud välisriikide elanikest ööbis Tallinna majutusettevõtetes 76 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles