Floridas on tekkimas raketiturism

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kui Elon Muski SpaceX Falcon rakett koos autoga kosmose poole lennutati, tuli seda Floridasse vaatama üle 100 000 inimese.  

Kohalik turismiagentuur tegi nüüd aga uue rakenduse, kust saab vaadata järgmiste rakettide kosmose poole lennutamise aegu ja sellele vastavalt oma reisi planeerida, vahendas Lonely Planet.

Veebruaris kogunes Elon Muski raketi kosmosesse lennutamist vaatama üle 100 000 inimese, mis näitab, et inimeste huvi kosmose ja rakettide vastu on tõusnud.

«Kõik hotellid olid välja broneeritud ja ka telkimisalad olid täiesti täis,» sõnas Space Coast Florida esindaja Tom Bartosek ning lisas, et kuna raketi õhkutõus lükkus veidi edasi, andis see võimaluse veelgi rohkematele inimestele Floridasse kohale tulla. Raketi õhkutõusu vaatama tulnud turistid täitsid Florida rannad, pargid ja linnatänavad, et näha ajaloolist hetke oma silmaga. 

2018. aastaks on Kennedy Kosmosekeskusest ja Cape Canaveral Õhujaamast planeeritud tervelt kolmekümne raketi õhkutõus, mida huvilised saavad uudistama tulla.

Kel on huvi rakette vaatama minna, tasub alla laadida «Launch Console» rakendus, kus on kirjas kõigi rakettide õhkutõusu kuupäevad. Tom Bartosek soovitab huvilistel kohale tulla päev varem. Päevaseid õhkutõuse on parim vaadata Kennedy Kosmosekeskusest, mille külastamiseks peaks varakult pileti ette ostma. Õhtuseid ja öiseid õhkutõuse on aga hea vaadata avalikest randadest ja parkidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles