Tai seab turistidele taas uusi piiranguid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koh Tao saar Tais
Koh Tao saar Tais Foto: ursa lexander flueler/PantherMedia / ursa lexander flueler

Tai ägab üha suureneva turistide arvu all, kes on paraku hakanud kohalikule loodusele halba mõju avaldama. Keskkonna kaitsmise eesmärgil on Tai valitsus hakanud looma turistidele kõiksugu erinevaid piiranguid.

Kuna massiturism on hakanud kohalikku loodust õõnestama, otsustaski Tai valitsus turistide tegevust riigi lõunaosas asuvatel Koh Samui, Koh Tao ja Koh Pha-ngan saartel karmimalt kontrollima hakata, vahendas news.com.au.

Alates juulikuust ei tohi nendel saartel enam kalu toita ega püüda, samuti ei tohi paati ankrusse panna korallrahude piirkonnas. Keelatakse ka igasugused ehitustööd rannas ning madalas vees jalutamine, sõnas Tai mere- ja rannikuameti juht Jatuporn Burutphat.

Koh Pha-ngan on eriti populaarne oma täiskuupidude poolest ning seda külastab ligi miljon turisti aastas. Koh Samuid külastab aga ligi 2,3 miljonit turisti aastas.

Tai turismi- ja spordiministeeriumi prognoosi kohaselt külastab 2018. aastal riiki 37,5 miljonit turisti, mis on 2,2 miljonit inimest rohkem kui eelmisel aastal. 

«Nendel saartel oleva prügi ja reovee hulk on juba nii kõrge, et muutub lähitulevikus täiesti talumatuks. Me peame tulevikule mõtlema» sõnas Jatuporn.

Keeldudest üleastujaid ootab kuni 100 000 bahti (ligi 2500 eurot) suurune trahv või kuni aastane vanglakaristus.

Alles veebruaris jõustus Tai 24 rannas suitsetamise keeld, et vältida tohutut suitsukonide hulka rannas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles