Maailma kauneim avalik käimla asub Norras (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @adapt_rich_media

Kui enamasti pole avaliku käimla külastamine just meeldiv kogemus, siis see kaunis tualettruumide meistriklass suisa kutsub möödakäijat külastama ka siis, kui häda polegi.

Lainekujuline betoonist ja klaasist valmistatud käimla asub Norra läänekaldal asuva kalju otsas, kust avaneb Norra merele ka imekaunis vaade. Glamuurse välimusega käimla asub täpsemalt Ureddplassenis maanteel nimega Fv17, vahendas news.com.au.

Maantee on osa Helgelandskysteni maalilisest marsruudist, mis pakub reisijale 433 kilomeetri ulatuses imekauneid Norra looduse vaateid ning viib Holmist Godøystraumenisse.

Uhke käimla disainerid on Oslos resideeruvad arhitektid Marit Justine Haugen ja Dan Zohar ning alles möödunud aastal läbis see poolteist miljonit eurot maksnud hoone uuenduskuuri.

Hoone ehitusel on kasutatud matti läbipaistmatut klaasi ning sooja valgust, mitte erevalget jahedust tekitavaid tulesid, mis tavaliselt avalikes käimlates kasutusel on.

Ureddplassen Gildeskål/Meløy ?? #mittsalten #ureddplassen #visitbodo #gildeskål

A post shared by Stine Eidissen Bya (@arctic_norway) on

Välikäimla asub piirkonnas, mis on populaarne nii kohalike kui ka turistide seas. Samuti on see suurepärane paik virmaliste vaatamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles