Õpi tundma Eesti loodust! Matkamess toimub juba sel nädalavahetusel

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla raba
Endla raba Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeval, 7. aprillil kell 10 algab Tallinna Lauluväljakul kolmas Matkamess,  kus tutvustatakse erinevaid viise Eestimaa avastamiseks. 

Keskpäeval avatakse fat-rataste võidusõiduga EV100 juubelimatkade sari, samuti saavad lauluväljakult alguse kaks esimest EV100 juubelimatka.

«Eesti suurim Matkamess pakub kõigile spordisõpradele kasulikku informatsiooni ning huvitavaid matkalugusid eesootavaks kevad-suviseks hooajaks,» ütles Matkamessi eestvedaja Margus Mändmets.

Mändmetsa sõnul osaleb messil kokku ligi 50 seikluste ja matkade korraldajat ning rännu- ja spordivarustuse pakkujat. Samuti jagavad Matkamessi pealaval põnevaid reisilugusid kümmekond tuntud matkasõpra.

Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmijuht Maarja-Liisa Soe sõnul kingib juubeliaasta mitmeid võimalusi Eesti looduse avastamiseks.

«Matkamessil avatakse EV100 juubelimatkade sari. Alates aprillist toimub iga kuu vähemalt kaks eriliigilist matka, mis viivad huvilised paikadesse üle Eesti,» sõnas Soe.

 Soe lisas, et juba 7. aprillil on võimalik osaleda mitmel eriilmelisel EV100 juubelimatkal. «Kell 12 toimub Lauluväljaku õuealal fat-rataste võidusõit ning päeva jooksul saab liituda erinevate jalgsimatkadega Kadriorgu,» selgitas ta.

EV100 juubelimatkade sarja avasõiduks fat-ratastel on ehitatud Eesti looduses leiduvaid matkateid jäljendav seiklusrada. Raja läbimiseks esitavad armastatud meelelahutajad, sportlased ja matkajad väljakutse teineteisele ning huvilistele külastajate seast.

EV100 juubelimatkade sarja avab Eesti tuntuim rändur Tiit Pruuli, avasõite juhib ja kommenteerib laskesuusareportaažide kuldsuu Margus Ader. 

Maailmarändurite Klubi jutunurgas ja Matkamessi pealaval saab kuulda põnevaid matkalugusid ning häid nõuandeid matkade korraldamisest kuni Eesti palverännuteede leidmiseni.

Pealavale astuvad üles armastatud telediktor Astrid Kannel, kes räägib Fuji mäe vallutamisest, seiklussportlased Timmo Tammemäe ja Silver Eensaar, tuntud matkajad- ja retkejuhid Mart Reimann ning Üllar Põld ja Mondo programmidega Aafrikas vabatahtlikuna tegutsenud Janika Tamm ja Toomas Liivamägi. 

Matkamess toimub 7. aprillil kl 10.00-18.00 Tallinna Lauluväljaku siseruumides ning õuealal. Tegevust jagub kogu perele ning sissepääs messile on tasuta.

Täpsem info ja programm on leitav matkamessi kodulehelt ja Facebookist

Lisainfo EV100 juubelimatkade kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles