Pagasile kirjutatud sõna «pomm» tekitas lennujaamas kaose (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ian Lishman/PantherMedia / Scanpix

Austraalias Brisbane lennujaamas oli pagasikarussellil kott, millele oli kirjutatud «pomm Brisbane'i» (inglise keeles Bomb to Brisbane). Selgus, et tegemist polnud ei halva nalja ega ka ähvardusega, vaid hoopis ootamatu eksitusega.

Pärast koti leidmist lennujaam suleti ning pommirühm hakkas pagasit uurima, vahendas news.com.au.

Pommirühm ei leidnud aga koti juurest midagi kahtlast ning selgus, et ka pagasile kirjutatud «bomb» oli süütu arusaamatus.

Nimelt kirjutas Indiast Mumbai linnast Brisbane'i suundunud reisija kotile «Bomb,» kuna Mumbai linna varasem nimetus oli Bombay ning lennujaama lühendiks kasutatakse endiselt kolmetähelist sõna «BOM.» Seega kiri kotil «Bomb to Brisbane» (tõlkes pomm Brisbane'i) oli lihtsalt reisija püüdlus oma Mumbaist Brisbane'i suunduvat pagasit mitte kaotada.

Ei ole selge, kuidas pagas jõudis Austraaliasse välja ilma, et keegi sellel olevat kirja oleks märganud, kuid muidugi on võimalus, et Mumbai lennujaama töötajad lihtsalt mõistsidki reisija sõnumi mõtet õigesti.

Kuigi tegemist oli lihtsalt eksitusega, peavad lennujaama töötajad reageerima iga kummalise pagasi või vihje peale täie tõsidusega.

Lennujaamas ei ole pomminaljad sobilikud. Märtsi alguses naljatas Tallinna lennujaamas 64-aastane mees, et tal on pagasis miin, mille peale pidi lennujaam reageerima täisjõul. Ebaõnnestunud nali lõppes aga sellega, et mehe suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles