Eestlased reisivad ohtlikesse riikidesse hoiatustest hoolimata (3)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Välisministeerium loetleb 24 ohtlikku riiki, kuhu tungiva vajaduseta sõita ei soovita. Sellegipoolest leidub nii inimesi, kes uudishimu või spetsiifilise huvi tõttu sellistesse kohtadesse sõidavad, kui ka ettevõtteid, kes ohtlikesse piirkondadesse suisa reise korraldavad. 

Kui suuremad reisibürood nagu Estravel ja Go Travel ohtlikesse piirkondadesse reisi ei vahenda ja sinna minna ka ei soovita, siis erilistele sihtkohtadele keskenduv reisikorraldaja Albion viib reisigruppe üsna mitmesse ebaturvaliseks peetud piirkonda. 

Albion viis oma kliente hiljuti näiteks Kongo Demokraatlikku Vabariiki ja Sudaani, samuti on neil plaanis reis Venezuelasse, mis on kõik välisministeeriumi poolt ohtlikuks märgitud riigid.

Albioni asutaja ja tegevjuhi Argo Schneideri sõnul viivad nad eestlasi neisse piirkondadesse, kuna tegemist on lihtsalt niivõrd unikaalsete paikadega. Samuti on neil kohapeal olemas tugev võrgustik, kelle kaudu saavad nad kõige täpsemat infot turvalisuse kohta, mis meie välisministeeriumisse tihti ei jõudvatki.

«Kongosse minek on suisa hädavajalik, kuna seal on nii palju unikaalset, mida ei leia mitte kusagilt mujalt maailmas,» sõnas Schneider.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles