Šveits plaanib seadusemuudatust, mis lubaks purjuspäi kummipaadiga sõita

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Caro / Sorge / Scanpix

Šveitsi suve üks toredamaid traditsioone on kummipaadiga sõitmine riigi arvukatel jõgedel. Sellega kaasneb ka muidugi alkoholi tarbimine, mis seni on olnud karistatav.

Šveitsi valitsus plaanib nüüd aga eemaldada alkoholi tarbimise keelu väikestel mootorita paatidel, kirjutas The Local.

Seni on kummipaadijuhtidele laienenud samad reeglid, mis laevakaptenitelegi, mis tähendab, et alkoholi suhtes kehtis nulltolerants.

Möödunud neljapäeval teatas Šveitsi transpordiminister, et seaduse ülevaatamine on igati õigustatud, kuna väikesed mootorita veesõidukid ei kujuta endast teistele paatidele erilist ohtu.

Uue seaduse kohaselt võivad alkoholi tarbida juhid, kelle paadid on kuni 2,5 meetri pikkused. Kummipaatide puhul võib paadi pikkuseks olla kuni neli meetrit. Samuti võivad alkoholi tarbida kanuu- ja kajakisõitjad ning surfarid.

Uue seadusega kaob ka vajadus nimetatud väiksed veesõidukid registreerida.

Šveitsi parlament on seadusele andnud juba rohelise tule ning hetkel on seadus arutamisel. Kui seadus edukalt vastu võetakse, hakkab see kehtima alates 2020. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles