Turvalisem oleks lennukis istuda tagurpidi, kuid lennufirmad sellest ei hooli (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: matej kastelic / PantherMedia / Scanpix

Selgub, et oleme lennukis alati valesti istunud ning paraku ei saa me selle parandamiseks midagi teha.

Hädamaandumisel oleks reisijatel palju väiksem risk selja, kaela ja peavigastusi saada, kui istmed oleksid lennukis asetatud vastupidiselt sõidusuunale, vahendas The Sun.

Kui oleksime seljaga sõidusuunas, oleks rohmaka maandumise ning sellest tuleneva inertsi tõttu reisijatel palju turvalisem ning istmed pakuksid palju paremat tuge neile tundlikele piirkondadele.

«Selle kohta on läbi viidud arvukalt uuringuid ning RAF transpordilennukitel on tahapoole suunatud istmed, kuna on tõestatud, et see on ohutum,» selgitas endine RAF [Suurbritannia sõjalennukid-toim] piloot David Learmount.

Kuigi lennufirmad viivad pidevalt läbi kõiksugu muudatusi, on väga vähetõenäoline, et istmeid kunagi tagurpidi tõstetakse.

Seda seetõttu, et toolide selline paigaldus läheks lennufirmadele kalliks maksma.

David selgitas, et kokkupõrkel on reisija gravitatsioonikese tugevam kui tavaliselt ning iste võtaks suurema osa löögist endale. See tähendab aga, et lennufirmad peaksid toolide kinnitust põranda külge tugevdama.

«See muudaks aga lennuki raskemaks, mis suurendaks ka kütusekulu,» lisas David.

Samuti võiks see olla ebapopulaarne reisijate jaoks, kes on harjunud lennuki sõidusuunas istuma. Nimelt võib tagurpidi istumine tekitada suurema tõenäosusega iiveldust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles