Video kui paralleeluniversumist: maagilise Madagaskari kauneimad vaated

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Vimeost/ Morten Rustad

Eriskummalise looduse ja loomaliikidega Madagaskar on tänu pikale isoleeritusele säilitanud oma erilisuse ka täna. Norra fotograaf Morten Rustad on püüdnud selle paiga võlu kaameralindile ning tulemus on tõeliselt lummav.

Madagaskar asub Aafrika mandrist kagu suunas ning on suuruselt neljas saar maailmas. Mitmekesise loodusega paigast leiab nii piltilusaid randu, lopsaka vihmametsa kui ka kõrbetühjuse, kirjutas Lonely Planet. 

Norra fotograaf Morten Rustad on suutnud tabada Madagaskari tõelise olemuse, näidates kaadreid saare maastikust, metsikust loodusest ning Madagaskari rahulikust elutempost.

Morteni sõnul naudib ta tõeliselt reisimist paikadesse, kus pole palju turiste. «Just siis tunnen, et leian inimeste ja loodusega kontakti. Madagaskar on just selline paik. Siia pole lihtne reisida, aga see tasub ennast kuhjaga ära,» selgitas Morten.

Morteni arvates on Madagaskar kaunim kui enamik teisi riike, kuna siin on nii džunglid, mäed, rannad kui ka sõbralikud inimesed. 

«Veetsin enamiku ajast saare kirdeosas. Mu lemmik paik oli Masoala rahvuspark, mis on üks mitmekesisema loodusega paiku terves maailmas. Kõik videos olevad loomad on pärit just siit; leemurid, maod, kameeleonid, linnud ja paljud muud loomad,» sõnas ta.

Tema hinnangul on piirkond ka ideaalseks paigaks, kus näha kohalikku elustiili. «Suuremad linnad on hektilised, räpased ja kaootilised, kuid väikestes külades on elutempo palju rahulikum,» ütles Morten. Ta lisas, et näiteks vihmametsas on palju väikseid külasid, kus inimesed elavad nii nagu muiste, samuti elavad paljud randades, mis on ühed kauneimad terves maailmas.

MADAGASCAR 4K from Morten Rustad on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles