Hämmastav video: lennuk tõuseb õhku peaaegu vertikaalselt

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Airbus A350 on uuema ajastu reisilennuk, mis saab hakkama ka manöövritega, mis teiste lennukite jaoks kättesaamatuks jääb.

Airbus A350 lennukiga lendamine olevat üks kõige erilisemaid lennukogemusi, mida reisijad tänapäeval kogeda saavad. Lennuk on tuntud mitte vaid oma tehnoloogilise keerukuse, vaid ka kõige innovaatilisema lähenemise eest reisijakogemusele, mis peaks õhusõidu tegema tõeliselt mugavaks, kirjutas Travel+Leisure.

Lisaks sellele saab Airbus A350 hakkama ka suurte lennukite jaoks ehk mõnevõrra tavatumate manöövritega. 

Berliinis toimunud Lennunduse Juhtimise ja Innovatsiooni (ILA) konverentsil demonstreeris Airbus A350 pea vertikaalset õhkutõusu. Vähem kui viie sekundi jooksul tõusevad rattad maast lahti ning lennukinina võtab suuna peaaegu otsejoones taevasse. 

Sellel kindlal lennukil oli peal küll täies koosseisus meeskond, kuid mitte reisijad. Seda lennukit kasutatakse tihtipeale just demonstratsioonidel ning uute lahenduste testimisel. Kui Airbus A350 pardal on ka reisijad, siis lennuk sedavõrd järsult loomulikult õhku ei tõuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles