Singapuri lennujaam katsetab näotuvastusseadmeid, mis tunneks ära lennule hilinevad reisijad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Singapuri lennujaam plaanib lennujaama paigaldada näotuvastusseadmeid, mis tunneks ära reisijad, kes hakkavad lennule hiljaks jääma. 

Singapuri Changi lennujaam soovib kasutada kõige uuemaid tehnoloogiaid, et vähendada lennujaamades levinud probleeme nagu näiteks hilinemised ning lennukite pikad ooteajad õhkutõusul, kirjutas The Sun.

Selleks katsetab Changi lennujaam näotuvastusseadmeid, mis aitaksid lennukitele hilinemist vähendada. Kuigi idee on alles algusjärgus, on see tekitanud juba palju muret privaatsuse pärast.

Changi lennujaama infosüsteemide ohvitseri Steve Lee sõnul ei ole lennujaama eksperimendid loodud «Suure Venna» laadseks valveks, vaid selleks, et lahendada reaalseid probleeme.

«Meile tulevad pidevalt teated kadunud reisijatest. Nii et üks võimalik kasutus olekski see, et määrame kindlaks ja leiame need inimesed, kes peaksid lennukisse jõudma,» selgitas Lee.

Näotuvastustehnoloogia võimaldaks kaamerasilma ette jäänud inimesi kohe andmebaasist leida ning Lee sõnul on nad juba katsetanud tehnoloogiat, mis seda lennujaamas võimaldaks. Praegu teeb lennujaam koostööd eri ettevõtetega, eesmärgiga paigaldada näotuvastussüsteemid juba aasta pärast.

Üks lennujaamaga koostööd tegevaid ettevõtteid on Hiina firma Yitu, mille näotuvastustehnoloogia suudab vähem kui kolme sekundi jooksul tuvastada üle 1,8 miljardi näo.

Osaliselt on näotuvastustehnoloogia Changi lennujaamas terminalis 4 juba kasutusel. Seda kasutatakse iseteeninduses check-in’i tehes, pagasit ära andes, immigratsiooniputkades ja pardaleminekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles