3 populaarset sihtkohta, kuhu reisimist peaks vältima

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cinque Terre
Cinque Terre Foto: Volha Kavalenkava / PantherMedia /Scanpix

Mitmed üle terve maailma populaarsed turismisihtkohad on saanud tunda turismi negatiivset mõju. Kuigi otseselt nendesse paikadesse reisimist keelata ei saa, teeksid loodusele teene, kui nendesse sihtkohtadesse reisimist väldid.

Maailmas on palju kohti, mis on turistide seas nii populaarseks saanud, et suur külastajate arv on hakanud ohustama kohalikku keskkonda. Msn.com on välja toonud kolm tuntuimat sihtkohta, kuhu reisimist tuleks tegelikult vältida. 

Dubrovnik, Horvaatia

Dubrovnik
Dubrovnik Foto: Dariusz Szwangruber / PantherMedia /Scanpix

Maaliliselt kaunis Dubrovnik on saanud turistide seas üha populaarsemaks, mis on põhjustanud suure ülerahvastatuse linnas. Eriti populaarseks muutus linn pärast seda, kui seal filmiti mitmed Troonide Mängu seeria episoodid. Suure rahvarohkuse tõttu on nüüd UNESCO ähvardanud Dubrovnikult suisa kultuuripärandi staatuse ära võtmist.

Galapagose saared, Ecuador

Galapagose saared
Galapagose saared Foto: Jesse Kraft / PantherMedia / Scanpix

Galapagose saared on kuulsad oma ainulaadse taimestiku ja loomastiku poolest, mille tundliku ökosüsteemi on aga turism hakanud kahjustama. Valitsuse ametnikud on seadnud mitmele piirkonnale suisa turistide sisenemise keelud, et loodust säästa.

Külastajatel palutakse järgida Galapagose rahvusparkide 14 reeglit, milleks on näiteks metsloomade mitte toitmine ning kõndimine vaid märgistatud aladel.

Cinque Terre, Itaalia

Cinque Terre
Cinque Terre Foto: Volha Kavalenkava / PantherMedia /Scanpix

2015. aastal meelitasid Cinque Terre viis küla kohale üle 2,5 miljoni turisti. Arvukad turistide hordid on aga põhjustanud kuulsate kaljude üha tihenevaid varisemisi ning ka maalihkeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles