Itaalia puhkusel haigestumine päädis 143 000-eurose haiglaarvega

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL / PA Images/Scanpix

Austraaliast pärit vanapaar tuli Euroopa riikidesse puhkusele, kuid 71-aastase mehe haigestumine tõi kaasa kopsaka haiglaarve. 

Jeffrey Yates tuli koos abikaasaga Euroopasse 50. pulma-aastapäeva tähistama, kuid jäi ootamatult haigeks, kirjutas news.com.au. Õnneks oli mehel olemas reisikindlustus, mis kulud katab, kuid sellegipoolest oli paari üllatus suur. 

Yatesi sõnul olid nad reisi pikalt ette planeerinud. Kõigepealt käisid nad Dubais, pärast seda läksid Ateenasse ning sealt võtsid nad kruiisilaeva, mis pidi neid viima Barcelonasse. Kui kruiisilaev tegi peatusi Itaalia linnades, jäi Yates haigeks ning pidi minema arsti juurde. 

«Olime ainult nädala reisil olnud, kui mu tervis halvenes,» sõnas ta ning selgitas, et teda oli tabanud kopsupõletik ja kopsuemfüseem. Haigus kulges nii ägedalt, et mees jäi haiglasse tervelt 47 päevaks. 

Kõigepealt viidi mees Napolis haiglasse, kus ta pidi veetma 16 päeva intensiivravil. Pärast seda hoiti teda veel kuu aega haiglas. 

«Ma olin 47 päeva liikumisvõimetu. Pärast seda kui kõik läbi sai, tuli arveks 143 000 eurot. See oli kohutavalt keeruline olukord,» selgitas ta.

Yatesi sõnul pole tal varem terviseprobleeme olnud ning tervisekindlustuse teevad nad peamiselt tema abikaasale, kelle tervis on kehvem. Õnneks oli siiski ka temal seekord kindlustus tehtud, mistõttu ta ise seda summat maksma ei pea. 

«See pole midagi sellist, mida oskad ette mõelda, eriti arvestades kui suureks paisuvad kõik haigla- ja transpordiarved,» jagas mees oma kogemust.

Kuigi Euroopa ravikindlustuskaarti omavatele eestlastele Euroopa reisil haiglaarved nii suureks minna ei saa, on väljaspool Euroopat reisides haigestumise korral üüratud haiglaarved täiesti reaalne oht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles