Hawaii vulkaanilt lennanud laavatükk lõikas kohalikul mehel peaaegu jala otsast (3)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilauea vulkaan
Kilauea vulkaan Foto: MARIO TAMA / AFP/Scanpix

Hawaiil purskav Kilauea vulkaan paiskab õhku suures koguses tuhka ja laavatükke, mis jõuavad lähedal olevatesse elamurajoonidesse. Ühe sellise laavatüki tõttu oleks möödunud reedel kohalik mees peaaegu jala kaotanud. 

Hawaiilane Darryl Clinton aitas Big Islandi idaosas kohalikel majadel süttimist vältida ja kustutas lendavate laavatükkide poolt põhjustatud väikepõlenguid. Clinton oli just ühe hoone katusel laavatükke kustutamas ja tõrjumas, kui üks endiselt tulikuum laavakivi talle pihta sai, kirjutas Washington Post.

Tegemist on piirkonnaga, kust juba kolm nädalat tagasi evakueerus enamik inimesi. Clinton ning mitmed teised jäid aga endiselt kodukülasse, et proovida päästa, mis päästa annab ning kodusid lähedalolevast maapraost purskavatest laavatükkidest säästa.

Clinton oli suutnud viis päeva sedasi maju kaitsta, enne kui laavatükk teda katuse otsas tabas. Pooltardunud laavakivi lõi teda veidi pahkluust ülespoole ning mehe sõnul oli löök «uskumatult tugev ja kuum.» Clintoni sõnul tabas teda esiti šokiseisund, kuid kui ta alla jala poole vaatas, nägi ta paljast luud, purskavat verd ning oma sõpra paaniliselt jala ümber lina mässimas.

Arstid suutsid õnneks tema jala päästa, kuid ta ei tohi jalale poolteist kuud mingit survet avaldada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles