Ryanair kaalub äpardunud pagasireeglite uuenduse järel taas muudatusi (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavlennufirma Ryanair
Odavlennufirma Ryanair Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Ryanair teatas, et võib sel aastal juba teist korda pagasireegleid muuta, mis tähendaks reisijate jaoks ka lisakulutusi. 

Jaanuaris keelas Ryanair reisijatel käsikohvrit endaga salongi võtta. Selle asemel saab pagasi enne lennukisse tulekut tasuta hoiule jätta ning endaga kaasa võtta vaid väiksema isikliku eseme. Need, kes soovivad siiski käsipagasi endaga kaasa võtta, peavad alates jaanuarist maksma viis eurot. Uued pagasireeglid loodi selleks, et kiirendada lennukisse minekut ning vältida pea kohal olevate pagasikappide alalist ruumipuudust, kirjutas Telegraph.

Paljud reisijad on aga olnud häiritud sellest, et on pidanud oma käsikohvri ära andma, kuid kohale jõudes märganud, et pea kohal olevates kappides laiutab tühjus.

Samuti pole paljud Ryanairiga lennanud reisijad väravasse jõudes teadlikud, et nende kohver ära võetakse ja hoidu pannakse. Seetõttu pole paljudel reisijatel maandudes oma passidele ligipääsu.

Uuendused on tekitanud nii lisatööd Ryanairi töötajatele kui ka pahameelt reisijate seas, mistõttu kaalub lennufirma taas reeglite muutmist. 

Ryanairi tegevjuht Michael O’Leary sõnul on uuendused küll lennukisse mineku protsessi kiirendanud, kuid samal ajal on tekkinud probleeme pagasikäitlemisega, eriti kõrghooajal.

«On palju lende, kus me peame nüüd panema 100, 120 käsikohvrit tasuta hoiule, nii et kui see arv jätkuvalt kasvab, on see midagi, millele peaksime taas tähelepanu pöörama,» sõnas O'Leary videopresentatsioonis investoritele.

Sellegipoolest kinnitas O'Leary, et nii salongipersonali kui ka reisijate jaoks on uuenduste mugavam pool see, et keegi ei pea enam lennukis pagasi jaoks ruumi leidmisel muret tundma.

Uuendused reeglites võib tähendada reisijate jaoks aga suuremaid kulutusi pagasitasude näol, nagu on teinud Ryanairi konkurent Wizz Air. On ka tõenäoline, et kaotatakse õigus võtta lennukisse kaasa väiksem isiklik pagas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles