Puhkusesihtkohad, kus bikiinide väel ringi käimine on keelatud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: SAEED KHAN / AFP/Scanpix

Kuigi paljudesse eksootilistesse sihtkohtadesse just rannapuhkuse pärast reisitaksegi, ei ole bikiinides rannapiirkonnast välja jalutamine mitte igal pool teretulnud. 

Meediasse on jõudnud mitu lugu turistidest, kes on väljaspool rannapiirkonda bikiine kandes pahandustesse sattunud, kirjutas Lonely Planet.

Instagrami modell Kinsey Golden näiteks jäi silma Filipiinide politseile, kes pidas naise kinni, kuna ta sõitis linnas rolleriga ringi, kehakatteks vaid bikiinid. 2010. aastal Dubais aga suisa vahistati turist, kes ostukeskuses bikiine kandis.

Kuigi Lääneriikides on alastuse suhtes enamasti vabamad reeglid, on ka siin piirkondi, kus väljaspool randa bikiinide väel minna ei tohi. Näiteks lõpeb Horvaatias Hvari saarel või Barcelonas bikiinide väel ringi käimine rahatrahviga. Ülipopulaarses puhkusereisi sihtkohas Türgis võidakse bikiinikandja väljaspool randa suisa vahistada.

Fijil on avalik alastus ebaseaduslik ning Indias on mitmes rannas keelatud topless-päevitamine. Moslemiriikides on üldiselt riietumisele karmimad reeglid ning isegi puhkuseparadiisis Maldiividel on bikiinide kandmine lubatud vaid turistidele mõeldud randades ja kuurortides.

Kuna rahatrahv või vahistamine ei ole kellegi arusaam ideaalsest puhkusest, on enne reisisihtkoha valikut mõistlik end kohalike seadustega kurssi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles