DNA-turism on tõusuteel (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurali mäed, kust väidetavalt soome-ugri rahvad pärinevad
Uurali mäed, kust väidetavalt soome-ugri rahvad pärinevad Foto: Rezeda Kostyleva / Panthermedia / Scanpix

Järjest areneva geenitehnoloogia juures on juba igaühel võimalik teada saada oma tegelik päritolu. Seetõttu reisitakse ka üha enam just oma tegelike «juurte» leidmise eesmärgil.

Inimesi tõmbab ikka oma juurte juurde, isegi kui päris täpselt ei tea, mis rahvusest kõik meie esivanemad olid. Hiljutises uuringus Šotimaal selgus, et suisa 23 protsenti riigi külastajatest on turistid, kes on tulnud oma šoti päritolu taga ajama, kirjutas Telegraph. 

Visit Scotland andmetel reisib selliseid geenituriste Šotimaale ligi 213 000 inimest aastas ning sarnast trendi on märganud ka Iirimaa turismiettevõtted. Nii on tekkinud suisa teenusepakkujad nagu My Ireland Tour (minu Iirimaa tuur) ja Irish Emigrant Trails (iiri emigrandi rajad), mis pakuvad reise just silmas pidades turisti päritolu. 

Eriti agarad päritolu otsivad turistid on enamasti Kanadast ja USAst ning varem olid oma juuri taga ajavad turistid pigem vanemad inimesed. Kuna nüüd saab aga igaüks saata oma süljetesti mõnda geeniuuringuid teostavasse ettevõttesse, on DNA-turism muutunud populaarseks ka noorte seas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles