Populaarne turismipiirkond on hädas liigsete külastajatega

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pisaki / Facebook

Turistide seas populaarse Horvaatia linna Dubrovniku linnapea Mato Frankovic koostas külastajate arvu vähendamiseks plaani. 

Ülerahvastatus on Dubrovniku vanaliinnas, mis kuulub maailmapärandi nimistusse, aasta-aastalt süvenenud, kirjutab The Telegraph. Dubrovniku linnapea Mato Frankovic koostas plaani linna külastavate kruiisituristide arvu piiramiseks vahetult pärast seda, kui ta oli valitud linnapeaks eelmise aasta juunis. Frankovici projektile oli nõus kaasa aitama ka kruiisiliinide rahvusvaheline organisatsioon.

Frankovic pidas kõnet iga-aastasel Euroopa ärikohtumisel Londonis koos maailma reisi- ja turisminõukogu presidendi Gloria Guevara Manzo ja kruiisianalüütiku Thomas P.  Illesiga, et arutleda üha suurenevat probleemi mitmete turismipiirkondade ülerahvastatusest ja võimalikest lahendustest. Frankovic ütles, et on nõus kaotama rahalist ressurssi, kui selle arvelt muutub linnas elavate inimeste ja ka turistide elu kvaliteetsemaks.

Frankovici sõnul on kohalikud päri turistide arvu piiramisega. Linnapea hinnangul on projekt ainus viis keskkonnakriisi ära hoidmiseks. Frankovici arvates näitab Dubrovniku projekt, et muutusi on võimalik läbi viia, kuid ta kardab, et need ei toimu piisavalt kiiresti. «Muutuste edukaks toimumiseks on vaja paremat koostööd sadamate, logistika- ja erinevate laevafirmadega,» ütles Frankovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles