Üllatav Euroopa linn jõudis maailma kalleimate linnade edetabelisse

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Võiks ju arvata, et ühed kalleimad linnad, kus elada, on näiteks Abu Dhabi või tehnopol Silicon Valley, kuid üllatuslikult jõudis sel aastal edetabelis neist ette sootuks üks üllatav Euroopa linn.

Iirimaa pealinn Dublin tegi 48-sammulise hüppe ning jõudis saja kõige kallima linna hulka kohale number 72, edestades Abu Dhabit, Silicon Valleyt ja isegi Londoni kesklinna.

Elamise kulukust mõõdab igal aastal ECA International ning arvesse võetakse eri kulusid, sh toidukorvi. ECA on asja jälginud juba 45 aastat 475 erinevas maailma punktis.

Uuringukeskuse hinnangul on euro tugevus põhjus, miks nii paljud Euroopa linnad on tabelis viimastel aastatel tõusnud ning just selles saab «süüdistada» ka tõsiasja, et Dublin on nüüd üks 18 Euroopa riigist, mis sel aastal saja kalleima maailma linna hulka jõudis, kirjutab The Journal.

Üllatuslikult võib põhjust otsida ka või hinnatõusust – selle piimatoote hind on tõusnud Euroopas rekordilised 28 protsenti.

Enim elamiseks kalleid linnu on Šveitsis: Zürich, Genf, Basel ja Bern on kõik esikümnes. London aga, mis on senini elukalliduselt kõrgel kohal olnud, langes sel aastal kohale 109. Kõige kallim linn elamiseks kogu maailmas on aga hoopis Venezuela pealinn Caracas.

Elamiseks kallite riikide esikümme:

  1. Caracas, Venezuela
  2. Zürich, Šveits
  3. Genf, Šveits
  4. Basel, Šveits
  5. Bern, Šveits
  6. Luanda, Angola
  7. Tokyo, Jaapan
  8. Soul, Lõuna-Korea
  9. Oslo, Norra
  10. Shanghai, Hiina
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles