Eestlaste seas armastatud Kreeka saar on mattunud prügisse (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: EPA /NIC BOTHMA/ Scanpix

Populaarne puhkusesaar Korfu on juba mitu kuud maadelnud suure prügireostusega. Kreeka siseministri sõnul kahjustab see mitte ainult Korfu, vaid terve riigi mainet.

Jäätmekriis on tekkinud seetõttu, et Korfu saarel Temploni küla juures asuv prügimägi sai täis ning külaelanikud ei lubanud enam prügiautosid mäele ligi, kirjutas Independent. 

Lefkimmi lähistel avati küll uus prügimägi, kuid ka sealsed elanikud ei luba prügiautodel enda kodukoha juurde prahti hakata tooma.

Ummikseisu tulemusena on aga prügihunnikud linnades muudkui kasvanud. Turistide seas armastatud Sidari linna teed on näiteks juba kaks kuud olnud ääristad prügiga, mis ootas ära viimist. Korfut külastanud briti turisti Barry Pollardi sõnul levis seisnud prahist tulenenud roiskunud lehk prügikastide ümber suisa kümne meetri raadiuses.

Kreeka siseminister Panos Skourletis ütles parlamendile, et prügiprobleem «ei kahjusta mitte ainult saare, vaid terve Kreeka mainet».

Möödunud nädalal saadeti prügimägede juurde märulipolitsei, kes tagas jõuga prügiautode läbipääsu jäätmekeskusesse. Kohaliku meediakanali ERT TV andmetel oli politsei sunnitud rahvamasside laiali ajamiseks kasutama suisa šokigranaate. Kas sellega on prügikriis lahenenud, pole veel täiesti selge. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles