Kuu 13. päeva reedel on turvalisem lennata kui muidu

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: CHOKCHAI NAMTHI / PantherMedia / Scanpix

Kuna 13. kuupäeva reedet peetakse üldiselt halba õnne toovaks päevaks, siis lennunduses on tegemist hoopis tavapärasest turvalisema ning ka oluliselt soodsamaid pileteid pakkuva päevaga.

Lennupakkumiste veebilehekülgede kayak.co.uk ning Momondo tehtud uuringutes leiti, et 13. ja reedel on lennupiletid eri sihtkohtadesse tõepoolest tunduvalt odavamad. Kui Momondo märkas kuni 16-protsendilist soodustust, siis Kayaki lehekülg tunnistas suisa 44 protsenti odavamaid piletihindasid.

Lennupiletite hinnad sõltuvad väga palju nõudlusest, selgitas Kayaki esindaja. Kui nõudlus on suur, tõusevad hinnad lakke ning kui nõudlus langeb, alanevad ka hinnad.

Mõlemad veebilehed märkasid, et soodustus sõltub sihtkohast. See võib tähendada, et lennupiletite hinnad sõltuvad sellest, kui ebausklikud on eri riikides elavad inimesed.

Turvalisuse poolest on 13. ja reede samuti keskmisest hoopiski ohutum aeg lennata. Vastavalt Aviation Safety Networki uuringule on 13. kuupäeva reedel keskmine lennuõnnetuste arv 0,067 päevas, mis on võrreldes üleüldise keskmise 0,091 arvuga päevas isegi väiksem. Seega võib öelda, et 13. ja reedel on isegi ohutum lennata kui muidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles