Eestlased ei pääse täna Taist tulema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid ootavad Bangkoki lennuvälja vabastamist.
Lennukid ootavad Bangkoki lennuvälja vabastamist. Foto: AFP / Scanpix

Tais viibiv Eesti turismigrupp, kes lootis täna õhtul pääseda kodumaa poole suunduvale lennukile, peab soojal maal edasi ootama, kuni mässulised Bangkoki lennujaama vabastavad.

Turismigrupi rühmajuht Inno Joonas ATP Koolitusest rääkis, et reisi vahendanud bürood otsustasid koostöös, et eestlased viiakse äralennu ootuse ajaks Pattayasse, kust on hea ligipääsetavus lennuväljadele. Seni oli grupp Koh Changi saarel, kust ei oleks saanud ehk piisavalt kiiresti tulema, kui saabub teade lennuki saabumisest.

Pattayat eelistati Bangkoki hotellidele. «Siin oleme turvaliselt, saame käia rannas, jalutada ringi. Mine tea, mis Bangkokis edasi võib juhtuda,» põhjendas Joonas.

«Oleme tund-tunnilt reisifirmadega kontaktis,» kinnitas rühmajuht. Lennuk, millega Eesti grupp pidi täna õhtul Frankfurti sõitma, lendas alles hommikul Saksamaalt välja ja maandus Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris. «Seal ootab lennuk võimalust tulla Bangkoki lennujaama, kui olukord normaliseerub, või mõnele teisele lennuväljale,» lausus Joonas.

Tema kinnitusel on tegu väga korraliku ja hea hotelliga,» kiitis rühmajuht. «Kõik turistid on väga mõistvad ja rõõmsad,» lisas ta. Kuidas toimub hotelli eest maksmine, ei olnud Joonas volitatud rääkima.

ATP Koolituse teenindatavas grupis on koduteed ootamas kokku 51 eestlast, nende hulgas Kesko Agro viljakasvatajatest reisijate rühm ja veel mõned Eesti turistid.

Turismifirma PTS Thailand peadirektor Viljo Arbus rääkis Postimees.ee'le, et mitmed lennud on suunatud U-tapao lennuväljale, kuid sinna kõik, sealhulgas ka Lufthansa lennukid ei maandu.

Arbuse firma PTS Thailand võtab aga jätkuvalt saabuvaid turiste vastu: eile saabus U-tapao lennuvälja kaudu Taisse grupp Peterburi turiste ja täna saabus lend Siberist. «Ükski turist tulemata küll ei jäta,» kinnitas Arbus.

Tai valitsusvastased on vallutanud Bangkoki kaks lennujaama, nõudes peaminister Somchai Wongsawat tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles