VIDEOBLOGI Üksinda Itaalias: romantikute pealinn Verona

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marian Võsumets

Üksinda reisimine nõuab pealehakkamist ja julgust, kuid pakub vastu rohkelt põnevaid olukordi ning seiklusi. Postimehe ajakirjanik Marian Võsumets võttis ette omamoodi palverännaku ning seadis sammud Itaaliasse.

Reisipäeviku esimeses osas viib Mariani teekond kaunisse Romeo ja Julia kodulinna Veronasse, kus ta avastab nii kuulsamaid vaatamisväärsusi, maitseb kohalikke veine kui ka mõtiskleb üksinda reisimise võlude üle.

«Üksinda reisimine on miski, mida ma olen tahtnud ja oleks pidanud juba ammu tegema. Sa lähed sinna, kus sa tahad, siis kui sa tahad, teed seda mis sa tahad,» kirjeldab Marian, «tegelikult ei ole sa sooloreisil kunagi üksinda, su ümber on alati inimesed, kui sa neile avatud oled.»

Lisaks kaunitele paikadele jagab ta vaatajatega kasulikke näpunäiteid reisimiseks nagu näiteks kuidas Itaalias reisides soodsamaid rongipileteid saada, kuidas kohvrit pakkida, selgitab, kus ta ööbib ja kuidas ringi liigub ning miks peaksid kõik inimesed vähemalt korra elus üksinda reisile minema.

Järgmises osas võtab Marian vaataja kaasa Firenzesse. Linn Toscana südames peegeldab ehedalt kunagiste valitsejate perekond Medici küllusearmastust.

Vaata videoblogi esimest osa:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles