Mont Blanc suleti ülerahvastatuse tõttu osaliselt külastajatele

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP/ Scanpix

Prantsuse võimud on hädas ülerahvastatuse ning matkajate vähese ettevalmistusega, mistõttu otsustati laupäeval ligipääs mäele vähemalt nädalaks osaliselt sulgeda.

Euroopa kõrgeim tipp, 4810 meetri kõrgune Mont Blanc on suvehooajal külastajate seas eriti populaarne, mistõttu olid Prantsuse võimud sunnitud ligipääsu mäele osaliselt sulgema, kirjutas Daily Mail.

Ametnike sõnul on ülerahvastatus seadnud ohtu nii turvalisuse kui tekitanud reostust, mistõttu on tegemist «tõsiste riskidega avalikule korrale». Seepärast lubatakse vähemalt nädala aja jooksul nüüd «kuninglikule» rajale vaid neid, kel on eelnevalt tehtud broneering Gouteri nimelises ööbimispaigas. 

Prantslased on juba pikalt olnud kimpus kogenematute seiklusturistide kasvuga. Paljud tulevad mäele, omamata mingisugust kogemust või isegi mitte varustust, suurepäraseks näiteks on ungarlased, kes plaanisid oma üheksa-aastaseid kaksikuid mäkke vedada. Aasta tagasi ähvardas kohaliku piirkonna maavanem suisa varustuseta matkajaid trahvida.

Möödunud aastal hukkus mäel 14 inimest ning kaks jäidki kadunuks. 2016. aastal hukkus mäel üheksa inimest.

Sel aastal on Mont Blancil hukkunud kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles