Makedoonia - sinu järgmine reisisihtkoht

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Tere tulemast vanasse Euroopasse. Makedoonia – kauge, puhas ja rikkumata. Munakivist tänavad, keskaegsed kloostrid, kirikud ning Rooma ajast pärit varemed ja linnused, vanad linnad, suured asulad, UNESCO alad ning puutumata loodus.

Makedoonia on üks Euroopa uusimaid suuresti avastamata reisipärle, mis kuulub ühtlasi ka Euroopa nooremate riikide hulka. Riigi pealinn Skopje on kosmopoliitne linn, milles peituvad laiaulatuslik kultuur, kirikud ja kloostrid, keskaegne kindlus ning imeline kulinaaria. Pealinna ümbritsevad mäed, mis annavad võimaluse põgeneda igapäevarutiinist ning kogeda unikaalset ja sportlikku seiklust.

Skopje
Skopje Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Balkani südames peituv mägine Makedoonia on oma rikkaliku ajaloo, kultuuride segunemispaigaks olemise, imekauni looduse ning maitsva toidu poolest Euroopa üks unikaalsemaid sihtkohti matkapuhkuse jaoks. Osmani-aegset hästisäilinud arhitektuuri võib leida kõikjalt üle riigi. Lihtne eluviis kaitstud aladel kuulub traditsioonilise külaelu juurde, kus külatajatele pakutakse kostiks sooja teed ning värskeid küpsetisi.

Võimsad mäed, elavad metsad, sügavad kuristikud ja mürisevad kosed on koduks imelisele floorale ja faunale, ajatutele küladele, kaunitele kloostritele, hiilgavatele mošeedele ning võluvatele kirikutele, mis on ääreni kaetud kaunite mosaiikide ja freskodega. Lopsakas maastik Mavrovos, Makedoonia suurimas rahvuspargis, pakub unikaalset seiklust mägedes ning võimalust avastada loodust, mis on Euroopa üks metsikumaid. Matkamiseks ideaalsed rajad võimaldavad jõuda mägede tippudesse, mille kõrgused ulatuvad üle 2000 meetri. Sõida jalgrattaga läbi legendaarse Shar Planina, Balani suurima mäestiku, mis sobib suurepäraselt ka isegi spordivõhikule. Võta ette unikaalne rada, mida on tallunud vähesed.

Skopje
Skopje Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

UNESCO nimekirja kantud Mavrovo mäestik annab võimaluse kohtuda keskaegsetes kloostrites elavate munkadega ning osa saada aktiivsest seiklusest muinasjutulisel maastikul. Eriti märkimisväärne on selle piirkonna autentsus, mille mõju on tugevalt tuntav ning seda eriti kulinaaria valdkonnas. Makedoonia on kui kultuuride segunemiskoht, mis asub aja ristteel.

Ohrid
Ohrid Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Mavrovo mäestikule sarnanevaid radu võib leida ka Galicica rahvuspargis. Seal laiuvad ka Makedoonia ja Albaania kaks suurimat loodusliku järve - Ohrid ja Prespa. Järvede rahustavatel vetel on soodsad võimalused purjetamiseks. Nii Ohridi kui ka Prespa järv pakuvad järsku langust tektoonilistelt kaljudelt puhtasse vette ning sukeldumist kirevasse järvepõhja.

Ohrid
Ohrid Foto: Agency for Promotion and Support of Tourism of the Republic of Macedonia

Makedoonia matka- ja rattarajad pakuvad külastajatele meeliülendavat kogemust mitmekesise looduse näol, millele annavad vürtsi juurde Makedoonia kohaliku köögi maitsed. Matkateed läbi avastamatate piirkondade ning kohalikud restoranid radade jalamil garanteerivad unikaalse matkapuhkuse.

Copy
Tagasi üles