Barcelonas on levinud illegaalselt üürile antavad majutuspaigad

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal pandi Barcelonas kinni 2000 apartmenti, kus üüriti tube välja illegaalselt
Eelmisel aastal pandi Barcelonas kinni 2000 apartmenti, kus üüriti tube välja illegaalselt Foto: Volha Kavalenkava / PantherMedia / Scanpix

Barcelona linnavolikogu soovitab turistidel vaadata ette enne kui hakata Kataloonia pealinna külastades ööbimiskohta valima ning kontrollida, kas majutuspaigal on litsents.

Turistidele, kes ei taha saada majutuspaika valides pikki näppe erinevate illegaalselt pakutavate apartmentide omanikelt, või soovivad lihtsalt külastada linna eetiliselt, soovitab linna volikogu enne ööbimiskoha broneerimist üle kontrollida, kas paik on litsentsiga, vahendas The Guardian.  

Eelmisel aastal pandi kinni 2000 apartmenti, kus üüriti tube välja illegaalselt. Seda, kas majutuskoht on litsentsiga, saab kontrollida veebilehelt fairtourism.barcelona, kus saab valida 9600 litsentsiga apartmenti seast endale sobiva. 

Alates 2014. aastast pole uusi litsentse välja antud, ja levinud on ebaseaduslikud korterid. Linn kahekordistas aga litsentse kontrollivate inspektorite arvu ja kehtestas plaani, mille kohaselt võivad elanikud litsentseerimata apartmente pakkuvad majaperemehed üles anda.

Suveperioodil tõusevad korterite hinnad järsult, sest üürileandjad kasutavad ära võimalust teenida turistide pealt viis korda rohkem raha kui kortereid tavaelanikele üürides. Selle tagajärjel kolivad linna elanikud aga kesklinnapiirkonnast eemale ning linna keskus jääb elanikest aina tühjemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles