Lennufirma õpetab kursustel lennuõnnetusest pääsemist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennuk
British Airwaysi lennuk Foto: SCANPIX

Ligi 160 euro eest saab õppida, kuidas lennuõnnetusest eluga välja tulla. Sellist võimalust on kasutanud juba 11 000  British Airwaysi klienti.

Lennufirma alustas kursusega, kuna seeläbi käituvad reisijad võimalike probleemide korral ilmselt ratsionalistlikumalt ning samuti mõjub kursuse läbimine rahustavalt lendamist pelgavatele inimestele, vahendas Aftenposten.no.

Tähtsaim õppetund kursuselt on võtta ennast lennukisse sisse seades kaks minutit aega, et planeerida vajadusel põgenemistee. Tuleb vaadata üle, mitme istmerea kaugusel on varuväljapääs ja seda nii lennuki nina- kui ka sabaosas. Nii on kindlustatud, et leiate tee ka siis, kui lennuk on suitsu täis.

Lisaks õpivad kursusel osalejad, kuidas varuväljapääsude uksi avada, kuidas neist väljuda ning kuidas säilitada rahu ja kuidas katastroofiolukorras käituda. Need oskused omandatakse elulise simulatsiooni käigus - kapten hüüab «Evakueeruda!» ja salong täitub suitsuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles