VIDEOBLOGI Üksinda Itaalias: Firenze, Toscana tõeline süda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marian Võsumets

Üksinda reisimine nõuab pealehakkamist ja julgust, kuid pakub vastu rohkelt põnevaid olukordi ning seiklusi. Postimehe ajakirjanik Marian Võsumets võttis ette omamoodi palverännaku ning seadis omapäi sammud Itaaliasse.

Reisipäeviku teises osa viib Mariani teekond Toscana südamesse – maailmakunsti pealinna Firenzesse, kus koos temaga saab vaataja kogeda nii kiirrongi reisi, linna imelisi vaateid, kohalikku melu ja kohvikukultuuri ning loomulikult kunsti, mida pakub kuulus Uffizi galerii.

Marian usub, et kui kohalikus keeles mõni väljend ära õppida, suhtutakse turisti hoopis teistmoodi. «Mine kohalike kommetega kaasa, proovi uusi asju! Lase ennast sellel vaibil kanda,» soovitab ta.

Lisaks selgitab Marian, mis on riposo, kuidas suvises Itaalias kuumusega toime tulla ning miks tasub uude linna jõudes esimese asjana jooksma minna.

Järgmises osas viib Marian vaataja kaasa Toscana päikese alla, Poggio al Laghi veinimõisa, kus lisaks Chianti veiniklassikale tehakse tutvust valge trühvli õli ja kohaliku kulinaariaga. Menüüs on linnad San Gimignano, Monteriggioni ja Siena.

Vaata videoblogi teist osa:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles