Ettevaatust: need on maailma kõige ohtlikumad linnad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaliline Los Cabos on maailma mõrvapealinn
Maaliline Los Cabos on maailma mõrvapealinn Foto: Pixabay

Vaid paar aastat tagasi olid Mehhiko kuldsed liivarannad turistide armastatud sihtpunktiks, kuid nüüd on asjalood teised.

Kui alles hiljuti nautisid külastajad Los Cabose rikkumata randu, süvaveekalastamisvõimalusi ja viie tärni hotelle, siis vaid 12 kuuga on mõrvade arv Los Caboses tõusnud rohkem kui 500 protsenti – 365 mõrva, seega üks hukkunu päevas. 330 000 asukaga linnast on saanud maailma üks ohtlikemaid kohti.

Mehhikos asuv organisatsioon El Consejo Ciudadano para la Seguridad Pública y la Justicia Penal andis välja oma 2017. aasta statistika, kus jälgiti 50 erinevat linna üle kogu maailma, kus on kõige kõrgem mõrvade arv 100 000 elaniku kohta. Raportis on vaid linnad väljaspool sõjapiirkondi ning linnad, kus elab rohkem kui 300 000 inimest.

Andmetest selgub, et Ladina-Ameerika on jätkuvalt kõige kriminaalsem ja ohtlikum regioon maailmas – kümned linnad on poliitilistes tõmbetuultes, probleemiks on ka gängivägivald, kehv politseijõud, suur vaesus ja sageli ka piiravad majandustingimused.

Nimekirjas on 17 Brasiilia linna, esikümnes neist suisa kolm. Mehhiko linnade arv nimekirjas tõusis eelmise raportiga võrreldes kaheksalt tosinale.

Ameerika Ühendriikide linnadest on ohtlikemate seas Detroit, Baltimore, New Orleans ja St Louis – seal on mõrvade arv kõrgem kui mõnes Mehhiko või Brasiilia linnas, mis nimekirja jõudsid. Euroopast pole nimekirjas ühtki linna, tervet listi näeb siit.

Samas kirjutab MSN, et kõrge mõrvade arv ei tähenda automaatselt, et turistid oleksid linnu külastades suuremas ohus. Enamik tapmisi toimub kohalike vahel. Ometi tasub võtta kasutusele ettevaatusabinõud ning järgida kainet mõistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles