Poola kristlik grupp asus 666 «põrgubussi» vastu võitlusesse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @modusponens030

Poola kristlik rühmitus soovib, et 666 HEL nimelise bussiliini nimi ära muudetaks.

Poolas Karwia linna lähistel kuurortpiirkondades sõitev bussiliin number 666 kannab sihtkoha tähist HEL, mis meenutab inglisekeelset sõna «hell», tähendusega põrgu. Selline viide koos saatanale omistatud numbrikombinatsiooniga ei meeldi aga kohalikule kristlikule grupile Fronda, kirjutas Metro.co.uk. 

Fronda.pl esindajad on pahased, et selliste asjadega nalja tehakse.

«Põrgu on päriselt eksisteeriv paik tohutu meeleheite ja valuga, kuhu lähevad nende inimeste hinged, kes jumala armastust vastu ei võta,» kirjutasid grupi esindajad oma lehel. Nende sõnul pole inimese jaoks olemas suuremat katastroofi, kuna põrgu on inimlikkuse eitus, igavene piin ja surm.

«Buss 666 Hel-i või põrgusse on justkui süütu nali, kuid on raske mitte märgata selle kurjakuulutavat inspiratsiooniallikat,» seisis lehel.

Poola väljaande Wiadomosci andmetel palus kristlik grupp bussifirmal nime ja numbrikombinatsiooni muuta. Kui seda ei tehta, ähvardasid nad ametivõimude poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles