Jaapan meelitab turiste tasuta lennupiletitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid päikeseloojangu taustal Shimane prefektuuris Matsues.
Turistid päikeseloojangu taustal Shimane prefektuuris Matsues. Foto: SCANPIX

Jaapan kavatseb pakkuda 10 000 õnnelikule välismaalasele tasuta lennupiletid, et järgmisel aastal riiki külastada, kirjutas täna ajaleht Yomiuri Shimbun.

Tegemist on katsega panna õlg alla turismisektorile, mis on seoses tänavuse tuumakatastroofiga tõsise löögi saanud. Tasuta lennupiletite soovijad peavad täitma internetis ankeedi, kus tuleb öelda, millist riigi piirkonda nad sooviksid külastada, vahendas AFP.

Jaapani turismiamet valib seejärel soovijate seast välja edukad kandidaadid ja tasub nende piletid, tingimusel et nad kirjutavad turismiameti internetiportaali aruande oma reisist. Võimud loodavad, et reisijate positiivsed muljed aitavad vähendada muret, et Jaapani külastamine on ohtlik seoses Fukushima tuumaõnnetusega.

Programm nõuab, et reisijad kataksid ise kõik muud kulud, nagu ööbimis- ja elamiskulud. Kampaania peaks algama tuleva aasta aprillis.

Jaapanit külastas kolme kuu jooksul pärast 11. märtsi maavärinat ja tsunamit enam kui 50 protsendi võrra vähem välisturiste, kui aasta varem samal ajal.

Järsk langus on nüüdseks mõnevõrra peatunud. Augustiks oli turistide arv aastatagusega võrreldes 32 protsenti madalam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles