British Airways tõstis kuumuse tõttu 20 reisijat lennukist maha (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS/ Scanpix

Põhja-Euroopa riike küpsetav kuumalaine on hakanud ka lendude toimumisele mõju avaldama. Möödunud reedel oli British Airways sunnitud kuuma tõttu lennuki kergemaks muutmiseks 20 reisijat lennukist maha tõstma.

Kuum õhk on teatavasti külmast õhust hõredam, mistõttu väheneb palavaga ka lennuki kandevõime. Lisaks kulub kuuma ilmaga ka rohkem kütust.

London City lennujaamas on lühem lennurada kui teistes Londoni lähistel olevates lennujaamades, mis tähendab seda, et lennukid peavad õhku tõusma järsema nurga all, kirjutas Travel+Leisure.

Möödunud reedel oli Londonis õhutemperatuur 35 kraadi, mis hakkas mõjutama seda, kui suurt raskust on lennukid lühikesel lennurajal suutelised kandma. Selleks, et lennukid saaksid siiski õhku tõusta, eemaldati reedel reisijaid tervelt 14 lennult.

Ibizale suunduvalt lennult eemaldati korraga suisa 20 reisijat ning kuna vabatahtlikke polnud, kes oleks olnud nõus lennust loobuma, pidi salongipersonal inimesi lennukist välja tõstma juhuslikkuse alusel. 

«Me töötame lennufirmas selle nimel, et reisijad jõuaksid sihtkohta nii kiiresti kui võimalik ning vabandame põhjustatud ebamugavuste eest,» sõnas British Airwaysi esindaja ning lisas, et nagu ka teised lennufirmad London City lennujaamas, mõjutas suur kuumus ka British Airwaysi lende.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles