Tallinki reisijate arv tegi juulis kõigi aegade rekordi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Peeter Langovits

Tallink Grupi laevadega reisis juulis 1 223 901 reisijat, mis on Tallinki kõigi aegade reisijateveo rekord ühe kuu jooksul. Lisaks reisijate arvule kasvas juulis aasta varasemaga võrreldes ka kaubavedu ning veetud reisijate sõidukite arv.

Reisijate arvu kasv on 1,3 protsenti mullusest enam ning tegemist on juba kuuenda järjestiku aastaga, kui Tallinki juulikuine reisijate arv on rekordiline.

«Möödunud kuu reisijate arvu taaskordne uue tähiseni jõudmine annab tunnistust sellest, et Läänemere riikide vahel reisivad inimesed annavad väga konkurentsitihedal turul Tallinki laevadel pakutavale teenusekvaliteedile kõige kõrgema hinde,» kommenteeris Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Nõgene sõnul on heade tulemuste taga lisaks pidevale toodete ja teenuste arendustegevusele ning laevadesse tehtavatele investeeringutele sel aastal ka reisimist soodustav ilus suvi ning Tallinki järjepidev töö uutel turgudel. «Jätkuvalt näeme kasvu Aasiast pärit reisijate näol ning kindlasti oli ka neil oma osa juuli rekordtulemuses,» märkis ta.

Reisijateveos andis lõviosa Eesti ja Soome vaheline liin 633 260 reisijaga (aastane kasv 1,0 protsenti), järgnesid Soome-Rootsi liin 375 199 (+2,2 protsenti), Eesti-Rootsi liin 118 501 (+1,5 protsenti) ning Läti-Rootsi liin 96 941 (-0,1 protsenti) reisijaga.

Tallink Grupi juhatuse esimehe sõnul on juuli rekordilise reisijate arvu kõrval positiivne ka jõuliselt ja järjekindlalt kasvav kaubavedu ning veetud sõiduautode arvu kasv. Kaubaveoühikuid veeti juulis 29 629 ehk mullusest 7,1 protsenti enam ning reisijate sõiduautosid 153 805 ehk aastatagusest 1,0 protsenti enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles