Ülemuse peale vihased piloodid joonistasid taevasse meheau

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Caro / Sorge / Scanpix

Viis tulivihast New Yorgi politseijaoskonna (NYPD) pilooti võtsid neli miljonit dollarit maksnud luurelennuki, et siis sellega ülemuse vastaseks protestiks taevasse peenis joonistada.

Fallose kujutis oli suunatud lennuüksuse juhile inspektor James Coanile ning joonistus avastati osakonna lennukite jälgimise tarkvara kaudu, kirjutas Independent.

New York Posti kirjutas, et töötajate ja Coani vahel tekkis konflikt seetõttu, et piloodid olid mures ühe mootoriga Cessna lennukiga üle mere sõitma pidamise pärast.

Piloodid peavad avamerel otsima radioloogilisi relvi, kuid madalatel kõrgustel lendamine tähendab tihti, et nad jäävad radaritest ja ka raadioside ulatusest välja. 

«Kui lennuki propeller läbi läheb ongi kõik. Sa kukud otse ookeanisse», olevat sedasi allika sõnul Coani hoiatatud. Pilootidel ei oleks propelleri üles ütlemise korral sellisel kõrgusel olnud piisavalt liuglemisaega, et tagasi maismaale jõuda. «See on nagu suitsiidimissioon», selgitas anonüümne allikas.

Madalate ning seega ka ohtlike lendudega alustati 2017. aasta juulis, kui piloodid pidid ookeanil kuni 40 kilomeetri kaugusel rannikust radioloogilisi relvi skaneerima. 2018. aasta märtsis muudeti selliste lendude toimumine veelgi tihedamaks. 

Omamoodi protestina taevasse meheau joonistanud piloodid said probleemile lahenduse leidmise asemel aga hoopis karistada. Kahelt neist võeti lennuluba ning visati ka lennuüksusest välja. Lisaks sellele olevat piloodid pidanud karistuseks pesema lennukiangaare ning Coani autot.

See pole aga esimene kord, kui piloodid taevasse meheau joonistavad. Möödunud aasta novembris joonistasid USA õhuväe piloodid  E/A-18 hävitajaga taevasse peenise kujutise.

Kuna tol korral joonistus hävitaja lennukist taevasse ka selgelt nähtav jälg, jõudis see kiirelt sotsiaalmeediasse ja päädis pilootidelt lennuloa eemaldamisega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles