Sardiiniast liiva kaasa toomine lõpeb kopsaka trahviga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sardiinia
Sardiinia Foto: Jenny Sturm / PantherMedia / Scanpix

Kaunis Itaalia saareke Sardiinia on tänu oma kaunile loodusele ning kilomeetrite pikkusele liivarannale turistide seas armastatud reisisihtkoht. Looduslike suveniiride kaasa vedamisega tuleb seal aga ettevaatlik olla.

Mõnda maalilist paika külastades võib ikka tekkida soov killukest sellest endaga koju kaasa tuua. Sardiiniast liiva kaasa vedamine on aga karistatav, kirjutas MSN.

Sel nädalal sai Napolist pärit, kuid Suurbritannias elav turist ligi tuhat eurot trahvi, kui ametivõimud avastasid, et ta oli Olbia linna lähistel olevast rannast liiva «varastanud.»

Liivavargaid hoiatatakse nüüd, et Sardiinia randadest võetud liiva või merikarpide eest ootab neid 500 eurost kuni 3000 euroni küündiv trahv.

Turistid ei pruugi kotikest või pudelit liivaga täites ise oma väärteo tõsidusest arugi saada, kuid viimastel aastatel on Sardiinia võimud liivavargusesse ülima rangusega suhtuma hakanud.

Saksamaa suursaatkond Roomas postitas oma Facebooki kontole hoiatuse potentsiaalsetele liivavarastele hoiatusele, selgitades kahju, mida selline tegu loodusele põhjustab.

Randades on väljad ka hoiatavad sildid, millelt on selge, et liiva varastamine pole siin kuidagi tolereeritud.

Liivavargad jäävad tavaliselt vahele lennujaamas, kus lennujaama turvatöötajad kotis olevat liiva võivad märgata.

Sardiinia lennujaama turvatöötajate poolt algatatud Facebooki lehekülg Sardegna Rubata e Depredata (tähendusega Sardiinia, röövitud ja rüüstatud) on algatanud kampaania Sardiinia randade röövimise vastu.

Lehekülje eesmärk on ühe selle administraatori sõnul tõsta inimeste teadlikkust sellest probleemist.

«Viimase 20 aasta jooksul oleme kinni pidanud tonne ja kümneid tonne materjali [liiva]. Igal aastal hoolitseme suvehooaja lõppedes selle eest, et tuua kõik oma loodustlikku asukohta tagasi,» selgitas administraator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles