Põhja-Korea külmutas teadmata põhjusel kõik turistide viisataotlused

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ng Han Guan / AP/Scanpix

Kuigi Põhja-Korea pole just kõige tavapärasem reisisihtkoht, armastavad sinna reisida teistsuguste elamuste otsijad. Hetkel on riik sulgenud uksed ka neile turistidele.

Enamike turistide jaoks on ainus viis Põhja-Korea viisa saamiseks teha seda läbi kohaliku reisiagentuuri. Nüüd on aga kõik viisataotlused külmutatud, kirjutas Matadornetwork.

Ühe Põhja-Korea viisateenust pakkuva reisiagentuuri Kyoro Tours esindaja sõnul ei ole viisade külmutamise põhjus teada. Sellegipoolest arvas esindaja, et augusti lõpuks peaks viisade taotlemine taas taastuma ning pikalt oodanud viisadega hakatakse kiirelt tegelema.

Kyoro Toursi esindaja usub, et viisataotlused külmutati, kuna septembris leiab Pyongyangis aset riigi 70. aasta sünnipäev, kuhu tuleb kohale arvukalt tähtsaid külalisi.

Regent Holidaysi Põhja-Korea ekspert Carl Meadowsi sõnul mõjutab viisade külmutamine kõige rohkem Hiina turiste. «Me arvame, et valitsus võib soovida Pyongyangi külastajate arvu pidustuste ajal piirata, et tagada parim tähistamise kogemus», sõnas Meadows. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles