Y-generatsioon eelistab mesinädalate asemel hoopis sõpradega reisida

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Caro / Sorge / Scanpix

Suurbritannias tehtud uuringus selgus, et 18–35- aastased eelistavad üha rohkem kallimaga mesinädalate pidamise asemel hoopis sõprade seltskonnaga reisile minna.

Uuringu korraldas ülekande tegemise rakendus Pingit ning küsitluses osales 2000 noort vanuses 18–35 aastat, vahendas Independent.

47 protsenti uuringus osalenutest vastas, et nad on käinud või plaanivad minna sõpradega reisile. 52 protsenti ehk üle poole vastanutest väitsid, et neil on toredam olla koos suurema seltskonnaga, võrreldes lihtsalt kahekesi kaaslasega reisimisega. See aga võib tähendada, et mesinädalate traditsioon on vaikselt moest minemas.

Y-generatsiooni «mida rohkem, seda uhkem» meelelaad tundub olevat tõusuteel. Võrreldes viis aastat tagasi tehtud sarnase uuringuga vastas tervelt 64 protsenti rohkem osalenutest, et nad läheksid tõenäoliselt puhkusele just sõpradega.

Lisaks sellele on noorema põlvkonna seas muutunud populaarseks sõpruse alguse aastapäevade tähistamised, mis varem olid traditsiooniks vaid armastajapaaridele.

Pulmaplaneerimise lehekülje Hithched hinnangul on mesinädalate hind keskmiselt 4000 eurot, mis ehk seletab Y-generatsiooni soovi selline kulukas reis üldse vahele jätta ning hoopis sõpradega puhkama minna.

Üks kuuest vastanust uskus, et koos grupiga on reisimine üldiselt soodsam ning 14 protsenti arvas, et mitmekesi on võimalik proovida ka kallemaid puhkusetegevusi nagu näiteks jahi rentimine terveks päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles