Ministeerium manitseb Põhja-Itaalias viibijaid ettevaatusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äärmuslikud ilmaolud on Itaalia kesk- ja põhjaosas tekitanud suuri purustusi.
Äärmuslikud ilmaolud on Itaalia kesk- ja põhjaosas tekitanud suuri purustusi. Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab Itaalia põhjaosa piirkondades, kus on tulvavete tõttu välja kuulutatud eriolukord, olla äärmiselt ettevaatlik.

Välisministeerium soovitab Itaalia põhjaosa piirkondades olla äärmiselt ettevaatlik, järgida kohalike võimude juhiseid ja korraldusi, uudiseid ning võimalusel vältida ohtlikke piirkondi, seisab ministeeriumi koduleheküljel.

Hätta jäänud Eesti elanikel soovitab ministeerium konsulaarabi saamiseks vajadusel võtta ühendust Eesti saatkonnaga Roomas, lähima Eesti aukonsuliga või helistada välisministeeriumi konsulaarabi või valvesekretäri telefonile.

Itaalia põhjaosas asuvates Liguuria ja Toscana maakondades on välja kuulutatud eriolukord seoses suurte paduvihmade ning tulvadega. Mulazzos kesklinnast on inimesed evakueeritud, Monterosso ja Vernazza väikelinnad on välisilmast äralõigad.

Kohalikud võimuesindajad soovitavad võimalusel kasutada vaid ühistransporti. Mitmes piirkonnas on elektri- vee- ja gaasikatkestusi, raskusi võib olla ka joogiveega. Mitmed autoteed on suletud või väga raskesti läbitavad.

Tulvades on hukkunud juba seitse ning koduta jäänud kümned inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles