Salaja lennukisse toodud pipragaasi balloon avanes, 15 inimest sai viga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipragaasi tõttu lennuki tagaosasse kogunenud inimesed.
Pipragaasi tõttu lennuki tagaosasse kogunenud inimesed. Foto: Nicholas Andrade / AP/ Scanpix

Reedel purunes Hawaiian Airlinesi lennul reisija poolt pardale toodud pipragaasi balloon ning hingamisteid ning silmi tugevalt ärritav gaas hakkas lennukis levima. Piloodid olid sunnitud hädamaandumise tegema.

Reisija tõi Californiast Mauile suundunud lennukisse salaja kaasa pipragaasi, mille avanemise tõttu sai viga 12 reisijat ja kolm lennuki meeskonnaliiget, kirjutas Independent.

Lennuk tegi Kahalui lennujaamas Hawaiil hädamaandumise ning 15 inimest sai hingamisteede kahjustuse tõttu meditsiinilist abi. Lennukis oli 256 reisijat ning kümme meeskonnaliiget. 

Lennufirma esindaja Alex Da Silva sõnul avanes pipragaasi balloon kogemata, kuid ta ei soostunud selgitama, miks ametnike arvates ei olnud tegemist tahtliku teoga.

«Ma ärkasin üles kellegi köhahoo peale, aga peagi sain aru, et mitte üks inimene ei köhi, vaid paljud inimesed köhivad», kirjeldas üks reisijatest, Nicholas Andrade olukorda lennukis.

«Ja siis hakkasid kõik köhima ja meiegi hakkasime köhima. Ja lennusaatjad katsid oma nägusid ning siis hakkasid ka reisijad oma nägusid katma,» lisas ta.

Kuna paljudel tekkis raskusi hingamisega, hakkasid mõned inimesed karjuma ning Andrade sõnul tekkis paanika.

Sel hetkel palusid lennusaatjad hingamisraskustega reisijatel lennuki tagaosasse minna, kus õhk oli puhtam. Ligi 40 inimest seisis pool tundi lennuki tagaosas, seni kuni õhukvaliteet nende istmete lähedal paranes.

Andrade oli ka üks 12 reisijast, kelle arstid pärast lennuki maandumist üle vaatasid. Tal oli kerge peapööritus ja peavalu, kuid teistel reisijatel tulitasid ka silmad.

Transpordi Turvalisuse Administratsiooni esindaja Lisa Farbsteini sõnul uurivad nad koos Maui politseiga juhtumit. Tema sõnul mahutas pipragaasi balloon ligi 42 grammi gaasi ning trahv selle lennukisse toomise eest on 1960 dollarit (1687 eurot) või rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles