Qantas plaanib avada maailma kõige pikema lennuliini

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qantas
Qantas Foto: PETER PARKS / AFP/ Scanpix

Austraalia lennufirma Qantas plaanib avada Londoni ja Syndey vahelise otselennu liini, mis kestaks 20 tundi ja 20 minutit, muutes selle maailma kõige pikemaks lennuks.

Singapore Airlines teatas hiljuti, et plaanib avada Newarkist Singapuri lendava 18 tundi ja 45 minutit kestva maailma pikima lennuliini. Nüüd teatas Qantas aga, et plaanib avada veelgi pikema liini, Londonist Sydneysse, mis kestaks kaks tundi kauem Singapore Airlinesi lennust ning trumpaks selle pikkuselt seega üle, kirjutas Lonely Planet.

Qantas plaanib ülipika lennuliiniga algust teha 2022. aastal, kuid plaan pea ööpäeva kestva lennu avamiseks on küpsenud juba «Päikesetõusu projekti» nime all pikemat aega. Kõigepealt uuris Qantas Airbusi ja Boeingu käest sellise lennuki võimalikkuse kohta, mis suudaks 20 tundi ilma tankimiseta lennata ning suuta piisavalt suurt raskust kanda, et hädaolukordade ja tugevate tuultega toime tulla. Hetkel kaalub lennufirma kahte valikut, kas Airbus A350 või Boeing 777X lennukeid, mis mõlemad suudavad kanda 300 reisijat pea maakera teise otsa.

Loomulikult tekib ka küsimus, kuidas veenda inimesi lennukisse, kus nad peavad veetma peaaegu terve ööpäeva. Nii Singapore Airlinesi kui ka Qantase vastuseks on mugavused lennu ajal. 

Singapore Airlines plaanib koostöös Canyon Ranchiga pakkuda reisijatele lõõgastavat programmi, paremat toitu ning isegi treenimise võimalusi ajavahe nihkega toimetulekuks. Qantas võib aga ehk ära kasutada Airbus koostööd Zodiac Aerospace'iga ning lennuki pagasiruumi reisijate jaoks voodid paigutada. Hetkel on kindlalt teada, et Qantas plaanib lennukisse teha baari, jõusaali ning imetamisruumi, kus väikelaste emad saaksid rahulikult olla.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles