Mainekas väljaanne soovitab Tallinnasse reisida: õhtul mine vanalinna asemel Kalamajja

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: SCANPIX

Tuntud briti väljaanne The Independent soovitab Tallinnasse reisida ning jagab näpunäiteid paikadest, kuhu kindlasti minema peaks. 

The Independent kirjutab, et Tallinn oma keskaegse juurte ning Nõukogude Liidu ikke all oleku minevikuga pakub põnevat segu ajaloost. Väljaanne hoiatab, et kuigi õhtuti üritavad talupojariietuse kostüümides inimesed turiste oma restoranidesse meelitada, tuleks endale kindlaks jääda ning hoopis suund Kalamaja poole võtta.

Kalamaja on The Independenti hinnangul «endine tööstusala, kus nüüd asuvad endistes vabrikutes kaasaegsed toidukohad ja baarid ning kus saab proovida soodsalt kvaliteetset eesti toitu.» Samuti haakuvat just see piirkond paremini Tallinna hiljutisema identiteediga kui Euroopa Silicon Valley. 

Vanalinn

Kuigi Kalamajja soovitatakse minna sööma ja avastama, on esikohale seatud külastussoovitustes endiselt 13. sajandist pärit hoonetega vanalinn. Väljaanne soovitab läbi käia nii vaateplatvormid kui ka jalutada Nunna, Sauna ja Kuldjala tornide vahel. Seejärel tuleks suunduda mööda Pika Jala tänavat Toompeale õigeusu kirikut ja parlamendihoonet vaatama, tagasi alla Lühikese Jala tänavat pidi ning kummituste osas silmad lahti hoida. Kuuldavasti olevat see kõige kummitusterohkem ala linnas.

Nõukogude ajalugu

The Independent kirjutab, et Eesti vabanes Nõukogude Liidust 1991. aastal ning selle hetke monumendid on aegamisi muudetud turismiatraktsioonideks. «Vanalinnas on endised KGB kontorid muudetud korteriteks, kuid kinni müüritud sokliaknad vihjavad, et seda korrust kasutati kunagi vangikongidena,» seisab artiklis. Just Viru hotellis asuvat KGB muuseumit soovitatakse Nõukogude Liidu ajaloost aimu saamiseks ka külastama minna. 

Jalgrattasõit mere ääres

Rattaid soovitatakse laenutada City Bike või Waypoint Travelsist ning vändata Kadrioru parki, lauluväljakule ning seejärel Pirita randa.

Lisaks sellele jagab väljaanne ka soovitusi, millistes restoranides võiks süüa ning kus ööbida. Vaata lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles