Galerii: kuueliikmeline perekond rändab matkaautoga mööda ilma ringi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Tennesseest pärit kuueliikmeline perekond otsustas tavapärase äärelinna elu hüljata ning hõbedakarva matkaautoga mööda Ameerika Ühendriike rändama minna. Nüüd on nad teel olnud juba kolm aastat.

38-aastane Jonathan Longneckeri ja tema abikaasa Ashley sõnul keerles nende elu pangalaenu maksmise ning nelja magamistoaga maja ülevalpidamise ümber, millest nad lõpuks lihtsalt tüdinesid.

Paar sai lastega reisimise julge reisiidee jaoks inspiratsiooni Jonathani töökaaslaselt, kes samuti oma teismeliste lastega sarnase seikluse ette võtsid.

Veebidisainerist Jonathan teadis, et saab töötada ka teel olles ning Ashley õpetaski juba nende lapsi Adalit (12), Jetti (11), Jaxi (9) ja Adat (7) kodukooli korras, mistõttu ei olnud muret ka laste koolist puudumise pärast.

2015. aasta aprillis müüsid nad oma maja maha, maksid tagasi pangalaenu ning vahelt teenitud 40 000 dollari (ligi 34 300 eurot) eest ostsid nad matkaauto. Esimesena liikusid nad Maine'i ning seejärel veetsid talve Floridas. 2016. aastal müüsid nad ka oma kallivõitu matkaauto maha ning ostsid hoopis 1972. aastast pärit Airstream matkaauto 13 000 dollariga (ligi 11 160 eurot). 

Praeguseks on perekond sõitnud juba rohkem kui 160 000 kilomeetrit ning nad ei plaani rändamist lõpetada veel nii pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles