Kummaline vargus: loodusmuuseumist varastati 7000 putukat

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: akg-images / Gilles Mermet / Scanpix

Augustikuus langes Philadelphia muuseum ühe seni suurima muuseumivarguse ohvriks. Varastele ei pakkunud aga huvi mitte haruldased maalid, hindamatud juveelid ega isegi mitte ükski kunstiteos, vaid hoopis putukad.

Philadephia muuseumi putukate väljapanekust ja liblikate paviljonist varastati mõne päeva jooksul kokku 80 eri liiki putukaid.

Kokku vedasid vargad minema ligi 7000 putukat ehk ligi 80 protsenti tervest kollektsioonist. Varguse ohvriks langes terve haruldaste prussakate koloonia, orhidee-palvetajaritsikad, hiiglaslikud aafrika lülijalgsed ja mõned skorpionid.

Muuseumi putukate väljapaneku tegevjuhi John Cambridge’i sõnul on peamised kahtlusalused kolm endist või praegust töötajat, kuigi kedagi pole veel vahistatud. Tema sõnul on kogu varastatud kollektsiooni väärtuseks ligi 40 000 dollarit (ligi 35 000 eurot).

Kui Cambridge märkas esimest korda, et mõned ritsikad on kaduma läinud ei helistanud ta kohe politseisse, vaid otsustas kahtlustatavate kolleegidega ise rääkida, et päästa neid kriminaalsest karistusest. «Nad on noored inimesed,» sõnas ta ja lisas, et ta ei taha, et see [vargus] jälitaks neid terve nende edasise elu.

Sellegipoolest soovib Cambridge nüüd politseid asjasse segada, et vähemalt osagi oma investeeringutest tagasi saada. «Ma pole kindel, kas kunagi on üldse olnud suuremat putukavargust,» sõnas ta. «Meie kindlustus ei kata seda. Miks peakski? See on enneolematu.»

Hetkel jäävad muuseumis avatuks liblikate paviljon ja suveniiripood. Cambridge plaanib muuseumi täielikult taasavada 3. novembril. Loodetavasti on selleks ajaks õiglus jalule seatud ning putukad on tagasi oma kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles