Ehmatav statistika: populaarses turismisihtkohas leiab aset 55 mõrva päevas (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Scanpix

Miljonid turistid reisivad Lõuna-Aafrika Vabariigi kauneid randu, lopsaka loodusega mägesid ja vägevaid pidusid nautima, kuid turvalisusega ei ole seal siiski kõik päris korras.

«Musta lakaga lõvid Kalahari liivadüünide taustal, kahe ookeani vahele jäävad paradiisirannad, tähistaeva vaatlemine kõrbes, sakilised, lopsakad mäed — see on tõesti uskumatu mitmekesisusega riik. See on paik, kus looduslik kohtub säraga.»

Nii kirjeldab populaarne reisijuht Lonely Planet Lõuna-Aafrika Vabariiki, riiki, mis on paljude reisijate huviorbiidis üle terve maailma. 

Paraku on mõrvade tase ohtliku kuulsusega riigis tõusnud seitse protsenti, mistõttu on LAV-i politseiminister võrrelnud olukorda suisa sõjatsooniga, kirjutas news.com.au.

Politsei jagas hiljuti kuritegude statistikat, millest selgus, et 2017. aasta aprillist 2018. aasta märtsini tapeti 20 336 inimest, kui aasta enne seda oli see arv 19 016.

Politseminister Bheki Cele sõnas, et kõrge mõrvade tase «on sõjatsooni piiril — kuid on rahu ja pole mingit sõda.»

Sellega nõustus ka opositsioonipartei Demokraatlik Allianssi juht Mmusi Maimane. «See on tõesti sõjatsooni tase,» sõnas ta. «Meie politsei vajab  paremat väljaõpet, varustust ja allikaid. Me vajame paremat kriminaalõigussüsteemi, nii et mõrtsukad pandaks kinni ja võtmed visataks minema,» lisas Maimane.

Lõuna-Aafrika Vabariigis on üks kõrgemaid mõrvatasemeid terves maailmas ning paljusid neist seostatakse gängivägivallaga Western Cape provintsis, mille pealinnaks on Kaplinn.

Parlamendikomitee sõnul on politsei püüdlused probleemi lahendada olnud ebaefektiivsed ning politseiülemad peaksid tugevdama tuntumates kuriteopaikades õiguskaitseorganite kohalolu.

Hoolimata tõelisest veresaunast, proovib Lõuna-Aafrika Vabariik turismi hoogustada, lihtsustades viisa tegemise protsessi ning lootes 2021. aastaks turistide arvu tõsta 40 protsenti. See tähendaks viite miljonit turisti rohkem kui praegu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles